Pliki cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij
Schnee 1.1

Pudding biszkoptowy

Szczegóły
Pory dnia: Podwieczorek
Kcal: 1104
KcalPorcja: 276
ilość porcji: 4
Przygotowanie: Gotowane
Rodzaj potrawy: Desery
Potrawy okazjanoalne:
Składniki: Potrawy mączne

Policz kalorie w Twoim przepisie

Składniki:

  • Jajka kurze całe 290 g ( 5 x sztuka średnia )
  • Cukier puder 50 g ( 5 x łyżka )
  • Mąka pszenna biała 50 g ( 5 x łyżka )
  • Masło 40 g ( 2 x łyżka )
  • Bułka tarta 18 g ( 2 x łyżka )

Dodatki:

sok i skórka otarta z 1/2 cytryny


Sposób Wykonania:

Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę, otartą skórkę i sok z cytryny. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą żółtkową. Formę budyniową posmarować masłem i posypać tartą bułką, napełnić masą do 3/4 wysokości, zamknąć i gotować w kąpieli wodnej około 45 minut. Podawać z sosem z wina.